Uitvaartcentrum

Opbaren / Aula

Bij een overlijden zijn meerdere mogelijkheden van opbaren:

  • in de aula
  • in een familiekamer
  • thuis

Aula en familiekamer

Onze aula en de nieuwe rouwkamers bieden diverse mogelijkheden voor het opbaren en afscheid nemen van de overledene.

Het is van belang dat de omstandigheden, waaronder de overledene wordt opgebaard, zo optimaal mogelijk zijn. Een mortuarium is hiertoe speciaal ingericht en beantwoordt aan de hiervoor gestelde eisen.

In onze aula kunt u bovendien gebruik maken van een van de drie modern aangeklede familiekamers, hierbij is een bepaalde eigen inbreng mogelijk. Als direct betrokkene hebt u gedurende de periode voorafgaande aan de begrafenis onbeperkt toegang tot de familiekamer, waar de overledene is opgebaard. In de aangrenzende ruimte is er koffie, thee en fris beschikbaar.

De aula is gevestigd aan Kerkstraat 4, 7671 HG  te Vriezenveen.

Condoleren

De aula en de diverse ruimtes zijn zo ingericht dat er de mogelijkheid is, om in een persoonlijke wijze afscheid te nemen van de overledene en de familie te condoleren.

Ontmoetingsruimte

Onze passend ingerichte, in 2022 geheel gerenoveerde, aula biedt de mogelijkheden om in een kleine kring (maximaal 50 personen) een persoonlijke en intieme uitvaart(bijeenkomst) te houden, geheel naar eigen invulling.

In dezelfde ruimte kan ook een koffiekamer worden ingericht. Hier kan aansluitend aan een begrafenis in een meer informele setting de plechtigheden worden afgerond, bij een groter aantal belangstellenden kunnen wij gebruik maken van een aangrenzende ruimte.

Thuis opbaren

Het is ook mogelijk om een overledene thuis op te baren.