Lidmaatschap

Algemeen

De begrafenisvereniging kent leden. De vereniging verzorgt voor haar leden begrafenissen en crematies.

De begeleiding van de uitvaart wordt in beginsel uitgevoerd door Hams Uitvaartverzorging.

De uitvaartverzorgers houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de wensen van de familie en zorgen voor een waardig- en respectvol afscheid; respect voor de overledene, maar ook voor de nabestaanden.

De vereniging werkt voornamelijk met vrijwilligers en beschikt over een eigen aula met familiekamers. De vereniging draagt, via een administratiekantoor, zorg voor de financiële afwikkeling van een overlijden/uitvaart. Daarbij is uitgangspunt om de kosten van een uitvaart zo laag mogelijk te houden zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt.

Lidmaatschap en kosten

Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u jaarlijks een contributie van € 41,00. Het tarief voor kinderen in de leeftijd tot 18 jaar bedraagt € 2,00 per jaar. Vanaf 18 jaar is een kind zelfstandig en betaalt zijn eigen contributie. Bij een uitvaart ontvangt u een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van diensten uit ons dienstenpakket.

Kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. Het lidmaatschap dekt niet alle kosten maar biedt voor een aantal diensten van de uitvaart goede dienstverlening tegen gereduceerd tarief.  Bepaalde zaken kunt u als familie ook zelf invullen. Dit kunt u zelf aangeven in overleg met onze uitvaartverzorger.

Van kinderlidmaatschap naar zelfstandig lidmaatschap

Kinderen tot 18 jaar kunnen samen met hun ouder(s) lid zijn van onze vereniging. De ouders betalen hiervoor € 2,00 per jaar.

Vanaf het halfjaar volgend op de 18e verjaardag van het kind, gaat het kind over naar een zelfstandig lidmaatschap. De kosten hiervan bedragen € 20,50 per half jaar (€ 41,00 per jaar).

De verstrekking door de vereniging is niet toereikend om de kosten van een volledige uitvaart te dekken. In het jaar waarin het kind 18 jaar hoopt te worden zal een medewerker van een uitvaartverzekeraar contact opnemen met het gezin om de voordelen van het lidmaatschap van onze vereniging te bespreken en eveneens de mogelijkheden voor een aanvullende uitvaartverzekering door te nemen.

Mogelijkheid tot bijverzekeren

Om het ontbrekende financiële gedeelte voor een uitvaart te bekostigen, is het mogelijk om bij te verzekeren. Heeft u interesse hierin dan kunt u dit via het contactformulier aan ons doorgeven.

Lid worden / wijziging gegevens

Wanneer u nog geen lid bent kunt u zich aanmelden. Mogelijk geldt dan een inkoopsom. Deze inkoopsom is afhankelijk van uw leeftijd. U kunt dit aangeven via het contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. (link naar contactformulier)

Ook wanneer uw persoonlijke gegevens wijzigen, zoals verhuizing, geboorte, huwelijk, etc. kunt u dit via het contactformulier doorgeven.

Kostprijslidmaatschap

Van oudsher kent de vereniging een aantal kostprijsleden. Deze betalen jaarlijks een contributie van € 7,50. Deze leden kunnen gebruik maken van de diensten van de vereniging tegen kostprijs. Voor nieuwe leden is het niet meer mogelijk om kostprijslid te worden.