Lidmaatschap

Algemeen

De begrafenisvereniging kent leden. De vereniging verzorgt voor haar leden begrafenissen en crematies.

De begeleiding van de uitvaart wordt in beginsel uitgevoerd door Hams Uitvaartverzorging.

De uitvaartverzorgers houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de wensen van de familie en zorgen voor een waardig- en respectvol afscheid; respect voor de overledene, maar ook voor de nabestaanden.

De vereniging werkt voornamelijk met vrijwilligers en beschikt over een eigen aula met familiekamers. De vereniging draagt, via een administratiekantoor, zorg voor de financiële afwikkeling van een overlijden/uitvaart. Daarbij is uitgangspunt om de kosten van een uitvaart zo laag mogelijk te houden zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt.

Lidmaatschap en kosten

Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u jaarlijks een contributie van € 39,50. Het tarief voor kinderen in de leeftijd tot 18 jaar bedraagt € 2,- per jaar. Vanaf 18 jaar is een kind zelfstandig en betaald zijn eigen contributie. Bij een uitvaart ontvangt u een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van diensten uit ons dienstenpakket.

Kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. Het lidmaatschap dekt niet alle kosten maar biedt voor een aantal diensten van de uitvaart goede dienstverlening tegen gereduceerd tarief.  Bepaalde zaken kunt u als familie ook zelf invullen. Dit kunt u zelf aangeven in overleg met één van onze uitvaartverzorgers.

Mogelijkheid tot bijverzekeren

Om het ontbrekende financiële gedeelte voor een uitvaart te bekostigen, is het mogelijk om bij te verzekeren. Heeft u interesse hierin dan kunt u dit via het contactformulier aan ons doorgeven.

Lid worden / wijziging gegevens

Wanneer u nog geen lid bent kunt u zich aanmelden. Mogelijk geldt dan een inkoopsom. Deze inkoopsom is afhankelijk van uw leeftijd. U kunt dit aangeven via het contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. (link naar contactformulier)

Ook wanneer uw persoonlijke gegevens wijzigen, zoals verhuizing, geboorte, huwelijk, etc. kunt u dit via het contactformulier doorgeven.

Kostprijslidmaatschap

Van oudsher kent de vereniging een aantal kostprijsleden. Deze betalen jaarlijks een contributie van € 10 . Deze leden kunnen gebruik maken van de diensten van de vereniging tegen kostprijs.